Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékozatóban talál.

WC szűkítő

Minden gyermek életében sarkalatos kérdés a WC önálló használata, hiszen hatalmas lépést jelent ez számos szempontból. Ha a gyerkőcöd abban a korban van, amikor a pelenkát és a bilit már lassan kinövi, akkor jöhet következő szint. Ehhez viszont elengedhetetlen egy WC szűkítő beszerzése.

Rendezés:

A nagyfiúk és a nagylányok bizony már „felnőtt WC-ben” végzik a dolgukat. Ha a te csemetéd is így gondolja és egyre többször kacérkodik a gondolattal, hogy lecseréli a pelenkát vagy a bilit valami komolyabbra, akkor bizony itt az ideje, hogy gondoskodj a biztonságáról egy WC szűkítő segítségével. Ezek a mókás figurákkal ellátott ülőkék ugyanis a bátrakat még inkább magabiztossá teszik, a félénkebb gyermekeket pedig abban erősítik, hogy bizony kedvenc rajzfilmfigurája társaságában nem érheti baj a mellékhelyiségben sem. Így nem kell többé aggódnod az esetleges „balesetek” miatt sem, ami nem csak az anyai szívednek lesz megnyugtató, de a gyermeked is büszke lehet magára, ráadásul a mosógép is fellélegezhet. Szóval ha eddig küzdelemnek számított a szobatisztaságra nevelés, ne aggódj, többé nem így lesz!

Hogy működik a WC ülőke gyerekeknek?

A WC szűkítő egyszerűen levehető és felszerelhető, így a felnőtteket sem zavarja a mindennapos mellékhelyiség használatban. Egy egyszerű mozdulattal felhelyezheted a WC ülőke peremére, a legkisebb családtag számára pedig máris készen áll a terep. Fontos, hogy mielőtt ráülne, mindenképpen ellenőrizd a stabilitást, hogy biztos minden rendben legyen. Egy-két alkalom után már rutinszerűen megy majd minden, az egyszerű kialakításnak hála nagyon gyorsan megszokod majd a mozdulatokat.

Könnyítsd meg a gyermeked dolgát lépcsős WC szűkítő segítségével!

Ha még túl magas számára a felnőtt WC, viszont már elég nagy ahhoz, hogy akár egyedül is elvégezze a dolgát sürgős esetben, akkor a lépcsős WC szűkítő lehet a megoldás. Ennek segítségével ugyanis egyedül is probléma nélkül el tud helyezkedni a szűkítőn és még önállóbbá válhat e téren a hétköznapok során. Ráadásul a derekadat is kímélheted, hiszen nem kell a gyerkőcöt fel és le pakolnod minden alkalommal, ő pedig sokkal inkább egy játszótéren érzi majd magát, mint egy toaletten.

Ha megfordult a fejedben, hogy az eltérő WC ülőke méretek miatt esetleg nem illeszkedik majd a szűkítő, nem kell aggódnod, ugyanis minden terméket úgy tervezett a gyártó, hogy ne fordulhasson elő hasonló probléma. Mindemellett a szűkítők mindegyike praktikus kifröccsenésgátlóval és magasított háttámlával rendelkezik a maximális kényelem érdekében.

A te gyermeked készen áll már a WC szűkítő használatára?

Ha elmúlt már 24 hónapos, stabilan tud önállóan ülni és nem több még mint 25 kilogramm, akkor bizony fizikailag készen áll a WC szűkítő használatára a gyermeked! Érdemes közösen kiválasztanotok azt, hogy melyik mintázat tetszik neki a legjobban, hiszen így biztosan szívesen használja majd a gyakorlatban is. Az első használatkor még biztosan idegenkedik majd tőle egy kicsit, viszont ha a bili használathoz már hozzászokott, akkor ezt is hamar megszereti majd, hiszen ugyanott végezheti el a dolgát már ő is, ahol anya, apa és a többi felnőtt a családból.

Ráadásul még a kedvenc mesehősei is vele tarthatnak, amely szintén egy nagy lépést jelent a szobatisztaság felé. Ez pedig számos szempontból megkönnyíti majd a mindennapjaitokat.