Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékozatóban talál.

Gyerek pizsama

Pizsama, pizsama overál a nyugodt alvás egyik alappillére lehet. Egy kényelmes, pamut pizsama a kedvenc mesehőssel akár egy átaludt éjszakát is eredményezhet. A pizsama alapvetően kétrészes, ami azt jelenti, hogy pizsama felső és pizsama alsó alkotja a gyerek pizsamát. A pizsamák jelentős része passzéval ellátott, így igazán komfortos. A pizsama overál viszont tulajdonképpen egy kezeslábas pizsama, mely cipzárral ellátva könnyen kezelhető és évszakoknak megfelelően pamut és polár (vagy bélelt) verzióban is rendelhető.

Rendezés:

A tökéletes pizsamába lesz édes a gyerekek álma

A legtöbb szülőnek az alvás, altatás és ébredés szavaktól már borsózik a háta, hiszen kisebb és nagyobb gyerkőcök esetében egyaránt sarkalatos kérdéskört feszegeti mindez, életkortól függően más-más dolog miatt. Hiszen míg valakinél az altatás nyúlik hosszúra, addig másik a napközbeni alvás bliccelnék el, míg akadnak olyan gyerekek is, akik a lámpaoltásnál vetik be az összes létező trükköt annak érdekében, hogy egy kicsit még ébren maradhassanak. Ám egy ideális pizsama nagyon sokat segíthet ezen a helyzeten. Lássuk, mit is érdemes tudni mindezzel kapcsolatban!

Nem könnyű kérdés ez, hiszen a választék elképesztően nagy, ha gyermek pizsamákról van szó. A különböző kialakítások, színek, minták és méretek világában bizony nem nehéz alaposan elveszni, éppen ezért ajánlott egy kicsit szűkíteni a kört, hogy megleld az ideálisat. 

Jó választás lehet a hálózsák

Az egészen pici babáktól a nagyobb gyerekekig jó választás lehet egy hálózsák, természetesen az adott életkornak megfelelően. A legkisebbek számára a klasszikus hálózsák remek választás, amely teljesen körbe öleli őket és meleg fészket biztosít számikra alvás közben. A kicsit nagyobbak számára pedig a tipegő zsákok lehetnek nagyon kényelmesek, amelyek mindent megadnak, amit a szimpla hálózsák is, ám gond nélkül tudnak járni, sőt, akár mamuszt is húzhatsz hozzá a lábára, amikor reggelente a konyha padlóján csattog benne. 
Mindkét esetben igaz az, hogy egy ilyen hálózsák mellett nem kell amiatt aggódni, hogy az egyre többet mocorgó babák hajlamosak éjjel kibújni a takaró alól, ugyanis ezek úgy melegítenek, akár egy puha takaró. Számos szín és minta közül választhatsz mindkét verzió esetén, így tipikusan kislányos vagy kisfiús árnyalatokban is gondolkozhatsz, de oda varázsolhatod a pocakjára a Disney hősök valamelyikét, de pillangók, zsiráfok vagy kisautók is őrizhetik az álmát.

A nagyobb gyerkőcök a kétrészes változatokat is kedvelik

A nagyfiúknak és nagylányoknak már bizony egy idő után dukál a kétrészes pizsama, amelyek szintén nagyon kényelmesek lehetnek. Ráadásul ezeket nagyon hamar megtanulják egyedül is felvenni, ezáltal pedig nagy fokú önállóságra tesznek szert e téren. Fürdés után bátran próbálgatják majd, hogy miként is tudnának belebújni a pizsibe segítség nélkül. Ráadásul ezek a puha, minőségi anyagból készült pizsamák nagyon kényelmesek.

Ha télen aggódsz, hogy megfázik egy ilyenben, akkor a téli hónapokra pedig jó választás lehet egy puha pizsama overál viselése, amely tökéletesen melegen tartja gyermekedet akkor is, ha álmában kitakarózik. Ami a színeket és mintákat illeti, ezen modellek esetében is a határ a csillagos ég, hiszen számos árnyalat, állatminta és mesefigura is található a választékban. 

Az anyag minősége és a méret egyaránt nagyon fontosan!

Bármelyik típusú hálóruhára is esik a választásod, az mindenképpen nagyon lényeges, hogy minőségi anyagból készüljön, amibe a gyermek nem izzad bele és ami nem okoz bőrirritációt. Mindezeken felül pedig nagyon lényeges a méret is, hiszen egy pizsama esetében nagyon lényeges, hogy megtaláld belőle a gyermek számára ideális méretet, sőt, e téren a sem gond ha egy kicsit nagyobb, mint amekkora kellene rá. Kisebb semmiképpen ne legyen, hiszen az egyrészt kényelmetlen, másrészt pedig kifejezetten egészségtelen, ha egész éjjel szorítja a karját vagy a lábait a nem megfelelő méretű pizsama. Így érdemes a vásárlás során ezt is figyelembe venni.

Mindezek által pedig az éjszakák nyugodtak, ennek köszönhetően pedig a nappalok jókedvűek lesznek. Ráadásul az álommanók is garantáltan előbb érkeznek majd, hogy elvégezzék a dolgukat.