Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékozatóban talál.

Baba esőkabátok és széldzsekik

Gyerek esőkabát és esőponcsó választékból kiválaszthatjátok a rossz idő esetén is hasznos darabokat. A gyerekeknek szükségük van a levegőzésre, melyet borús idő esetén se jó kihagyni. Praktikus szülőként borús napon azonban jó, ha tartasz magatoknál egy gyerek vagy baba esőkabát vagy esőponcsó darabot, hogy elkerüljétek a megázást.

Rendezés:

Azt szokták mondani, hogy a babára mindig egy réteggel több ruházatot kell ráadni, mint amiben mi felnőttek komfortosan érezzük magunkat, így ők sem fognak fázni. Az őszi és tavaszi időszakban pedig ehhez remek kiegészítőül szolgálhatnak ezek a baba esőkabátok és széldzsekik, amelyek a legkisebbeknek és a már szaladgáló felfedezőknek egyaránt nagy kedvencei lesznek majd. Hiszen színesek, szerepel rajtuk a kedvenc mesefigurájuk, ráadásul még annak is teret adnak, hogy egy kicsit még lehessen a esőben játszani. 

A gyerekek míg kicsik, különösen érzékenyek a megfázásos betegségekre, ám ez nem jelenti azt, hogy ennek ellenére a négy fal között kellene őket tartani, ha odakinn rossz idő van. Hiszen még a legkisebbeket is érdemes rendszeresen friss levegőre vinni, hiszen az oxigéndús környezet elengedhetetlen az egészséges fejlődésükhöz és a jó közérzetük biztosításához. Ha éppen indulnátok sétálni és csepegni kezd az eső, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen egy megfelelő esőkabát vagy széldzseki viselésével máris megóvhatod a testét a külső behatásoktól. Ráadásul mivel az időjárás egyre szeszélyesebb manapság, így akár nyáron is előfordulhatnak a záporok, zivatarok. Ilyenkor jó, ha kéznél van a baba esőkabát, amit csak rá kell húzni a ruházatra és a kicsi máris védve lesz az eső és a szél ellen.

A gyermek és baba esőkabát előnyei 

Ezek az esőkabátok nagyon könnyen felvehetők, így akár néhány pillanat alatt a kicsikre varázsolhatod, ha éppen elkap titeket az eső és folytatódhat a móka. Mivel az anyagának köszönhetően egészen kicsire összehajtható, így kis helyen is elfér táskában, de akár babakocsi egyik rekeszében is. Mivel a fő funkciója az eső elleni védelem és nem a melegítés, amiatt sem kell majd aggódnod, hogy esetben alaposan beizzad a plusz réteg alatt. A babák esetében ha kapucnis kialakításúra esik a választásod, akkor a picike feje sem fog megázni, ha éppen olyan szituációban vagytok, hogy nem védi a babakocsi. A nagyobbaknak pedig bőven elég, ha a kedvenc mesehőse szerepel az esőkabáton, az ezzel kapcsolatos választás kapcsán a többi részletet minden bizonnyal rád bízza majd a leendő kis tulajdonos. Ma már számos különböző típusú esőkabát létezik a klasszikustól a poncsón át egészen a vízlepergető kabátokig. Így biztosan találsz megfelelőt a csemetéd számára akkor is, ha alapvetően nem a kedvenc időtöltése az öltözködés.

A széldzseki előnyei

Főleg a nagyobbak esetében praktikus egy ilyen széldzseki, amely már egy kicsivel vastagabb mint az esőkabát, ugyanakkor a vízlepergető rétegnek köszönhetően nem ázik át. Így egy szeles, esős időre például kitűnő választás lehet. Ráadásul a szabad mozgásban sem fogja akadályozni, így nem kell lemondani egy kis szaladgálásról vagy focizásról csak amiatt, mert lóg a lába az esőnek. Sőt, különösen élvezni fogja, ha egy kicsit álldogálhat a lehulló cseppek alatt, hiszen egészen másfajta élmény ez, mint szikrázó napsütésben labdázni odakinn. 

A fentiek alapján látható, hogy gyakorlatilag nincs olyan korú gyermek, aki számára ne létezne tökéletes eső elleni védelem, legyen szó baba esőkabátról vagy gyermek széldzsekiről. Mindez pedig kaput jelent számukra a friss levegőn való tartózkodáshoz akkor is, ha tipikusan olyan az idő kinn, mikor az ember ki sem dugná a szobából az orrát. Viszont ha tudod, hogy a gyermeked biztonságban vagy és nem fog néhány csepp esőtől bőrig ázni, akkor a lehető legjobb amit tehetsz vele, ha hagyod odakinn játszani vagy nézelődni ilyenkor is. Hiszen attól, hogy leszakad az ég, a programoknak nem kell véget érnie, sőt, ekkor kezdődnek el csak igazán! Ráadásul ezeknek a színes, mókás kéznél van az eső elleni ruházat.