Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékozatóban talál.

Baba sapkák, sálak, kesztyűk

Babasapka és gyereksapka kategóriánkban az évszakoknak megfelelő csoportosításban találsz gyermekednek sapkát.
Rendezés:

Mikor milyen sapkát érdemes a gyermekre adni?

Bármilyen is odakinn az időjárás, az örökmozgó gyerkőcöket bizony nem könnyű megállítani, hiszen az igazi izgalmak a kültéren várnak rájuk. Lehet tűző napsütés, szakadó hó, szél vagy éppen eső, az udvar és a játszótér mindig érdekesek maradnak. Így nem kérdés, hogy minden időjáráshoz fontos beszerezni a megfelelő sapkát annak érdekében, hogy gondtalanul kalandozhasson. 

Fejfedők a különböző évszakokban

Míg télen egyértelmű, hogy vastag és jól védő sapkára van szükség a kisgyermekek száméra, addig az olyan átmeneti időszakokban mint például az ősz és a tavasz, ez nem annyira egyértelmű. Ilyenkor mindenképpen egy fület jól takaró vékonyabb sapkára van szükség. Nyáron pedig maximum napellenző kis kalap hordása ajánlott a gyerkőcök számára. Ám ennek ellenére bizony nem egyszerű a döntés, hiszen a választék kifejezetten széles a különböző vastagságú és kialakítású sapkák között. 

Téli sapkák

Mind a babák, mind pedig a nagyobb gyerekek esetében igaz az, hogy a megfelelő, meleg sapja nagyon fontos szerepet játszik a hideg elleni védelemben. A legkisebbeknek érdemes olyat választani, amelynek van megkötője, így nem csúszkál el rajta, amikor mozgatja a fejét. A nagyobbaknak már nem muszáj rá megkötő, ám a pontos illeszkedés ebben az esetben is lényeges. A kötött, polár béléses sapkák számos különböző színben és mintában kaphatók, sőt, a kialakításuk is igen sokféle. Hiszen van, amelynek külön fülvédő része is van, míg mások egy az egyben illeszkednek a fej ezen területére. A bojtok és masnik pedig csak még egyedibbé teszik a különböző divatos darabokat. 

Nyári sapkák és kalapok

Mikor odakinn tombol a hőség, felnőttként elképzelni sem tudjuk, hogy bármit is a fejünkre tegyünk ilyenkor. Pedig a kicsik számára fontos ez a fajta védelem is. 
Az újszülöttek esetében még akkor is szükség van, ha beltérben vagytok vagy ha kifejezetten meleg van odakinn, ugyanis a fázósabb babák igénylik az efféle gondoskodást, ráadásul a tűző nap ellen is védheted a bőrét és a fejét. Ahhoz, hogy meghatározd az ideális méretet, érdemes figyelembe venni a baba fejének körméretét, de jellemzően a 34-38-as méretek között érdemes keresgélni az újszülött számára. Ha ráadod a sapkát és kényelmesen befér az ujjad a buksija és a sapka közé, akkor ideális a fejfedő nagysága. Emellett ajánlott figyelni arra, hogy a fülét és a homlokát is megfelelően takarja. A nagyobb gyerkőcök esetében is fontos kültéren a nap elleni védelem, így egy kényelmes, szellős kalap remek választás lehet ilyen esetekben, de számos divatos baseball sapka is létezik már az ő méretükben. 

Sapkák az átmeneti időszakokban 

Bizony e téren nem könnyű a kérdés, sem a kisebb, sem pedig a nagyobb gyerekek kapcsán, hiszen nem szeretnénk, ha megfázzon, de az sem lenne jó, ha megizzadna. Nos, az alapvető szabály az hogy 18 Celsius fok felett már nem szükséges sapkát adni a gyerkőcre, ám azért érdemes a saját megérzéseinkre hagyatkozni és nem csak a hőmérő higanyszálának hinni. 

Érdemes sálakkal, kesztyűkkel kiegészíteni

Természetesen a sapkák mellett a sálak és a kesztyűk világában is érdemes elveszni, amikor hűvösebbre fordul az idő odakinn, hiszen ezáltal komplett védelmet nyújtatunk a gyerkőc számára, így bátran élvezheti a szabadban töltött időt anélkül, hogy a szülőknek aggódniuk kellene a megfázás miatt. 

Ha kéznél van az évszakhoz és időjáráshoz megfelelő sapka, akkor bizony nem kérdés, hogy csodálatos élmények várnak a szabadban a babákra és a kisgyermekekre egyaránt.