Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékozatóban talál.

A legmenőbb jelmezek Farsangra!

A Farsang a gyerekek életében az év egyik legizgalmasabb időszaka, hiszen egyrészt kedvenc mesehőseik vagy figuráik bőrébe bújhatnak, ráadásul ilyenkor teljesen legálisan ehetnek annyi fánkot, amennyi csak beléjük fér. Olykor azonban fejtörést okozhat, hogy minek is öltözzön a gyermek. Most összegyűjtöttük a legjobb ötleteket, amelyekből bátran meríthettek!

Az első és legfontosabb dolog ennek kapcsán az, hogy semmi ne hagyjatok az utolsó percre! Ugyanis a jelmezbálra való készülődés igazi rémálom lehet akkor, ha kapkodva készül el a kicsik öltözéke és a jókedvű közös program helyett idegeskedésbe torkollik az egész. Viszont ha időben kapcsoltok, akkor remek közös program elé nézhet az egész család!

Klasszikus lovag és hercegnő

Ha egy igazi klasszikus figurára esik a választásotok ezen a beöltözős ünnepen, akkor alapvetően két út áll előttetek. Az egyik, hogy beszereztek minden szükséges eszközt és alapanyagot ahhoz, hogy közösen elkészítsétek a megálmodott jelmezt. Lehet ez királylány, lovag, cica, kutya vagy akár egy kisördög is. Ezek ugyanis egy kis kézügyességgel és idő ráfordítással akár lelkes amatőrök számára is könnyen elkészíthető. A lovag páncéljának alapja lehet alufólia, a hercegnő ruhája készülhet  anya egyik rég nem használt szoknyájából, a különböző állatok életre hívása során pedig bátran bevethettek némi arcfestéket is.

Ezek az így eltöltött közös pillanatok ugyanis minden pénzt megérnek, ráadásul a gyermek kreativitását és kézügyességét is nagyban fejleszti. Nem beszélve arról, hogy ha eddig képtelen voltál leültetni hosszabb időre egy színezővel, most biztosan lelkesen dolgozik majd, hiszen az ő farsangi bulijáról van szó.

A másik út, hogy ha nem érzed magad készen a feladatra, kézügyességben pedig hatszor leköröz a gyermeked már most, akkor készen is beszerezheted a jelmezt. Így a készülődés jegyében a különböző álarcok és ruhadarabok között történő válogatás lesz a kellemes időtöltés a gyermekeddel.

Valami egészen egyedi

Ha nem szeretnétek sablonok mentén gondolkozni, valami egészen egyedit is alkothattok. Ehhez indíthattok a nulláról és készülhet minden a saját kezetekkel, de beszerezhettek néhány készen kapható kelléket is hozzá. Egy álarc vagy egy kézben fogható eszköz például remek kiindulópontot jelenthetnek a fantáziátok beindításához. De ha egyszerűen kinyitjátok a garázst vagy feltúrjátok a szekrényt, akkor is igazi kincsekre lelhettek. Lássunk néhány példát!

Ha kivágjátok egy már nem használt műanyag vödör alját és azt a gyermek derekára illesztitek megspékelve néhány papír virággal, máris kész a cserepes virág. Néhány vattapamacsból készülhet esőfelhő, míg régi ruhákból egy bohóc öltözékét is megálmodhatjátok. Némi kartonpapír pedig tökéletes lehet könyvborító, hirdetőtábla vagy akár egy robot életre keltéséhez is. A határ tulajdonképpen a csillagos ég, hiszen készült már ilyen alkalmakkor PET palackokból háti rakéta vagy kitömött harisnyákból polipkarok. A fantáziátok az egyetlen, ami gátat szabhat az ehhez hasonló ötleteknek.

Az örök aduász: a kedvenc mesefigura

Amikor egy óvodás vagy kisiskolás korú gyermeket megkérdezel arról, hogy mi szeretne lenni Farsangkor, akkor jellemzően azonnal rávágja az aktuális kedvenc mesehősének a nevét. Nos, ez egyrészt pozitívum, hiszen határozott elképzelései vannak és nem kell agyalnotok különböző ötleteken, azonban érdemes időben beszerezned ezeket az öltözékeket, ha készen szeretnéd vásárolni. Hiszen ebben az utolsó pillanatokban már nem lesz bárhol például egy Mancs Őrjáratos vagy Trollok jelmez. Viszont ha időben beszerzed az öltözéket, teljes lesz az öröm.

A közös ötletelés remek családi program lehet

A jelmezek kiválasztása és a kivitelezés kitalálása mind remek alkalom arra, hogy a család közösen alkosson valamit. Az együtt töltött idő nyomán valami értékeset hozhattok létre egy jókedvű délután keretein belül, amikor valami olyan kerül ki a kezeitek közül, amit a gyermeketek büszkén visel majd a Farsangi mulatságon. Ezzel pedig mindenki csak nyerhet.